Liiketoiminta-alueet

Pro

Asiakkaitamme ovat laboratoriot, yliopistolliset sairaalat ja keskussairaalat sekä eläinten hyvinvoinnin ja puhtauden ammattilaiset.

Tunnetuimpia oman tuotantomme tuotemerkkejä ovat HETI, Dilutus, Desinfektol, LV, Servant ja Provisor. Tunnetuimpia maahantuomiamme tuotemerkkejä ovat puolestaan Ansell, Hill’s, KLS Martin, Omron, Scanlan, Teleflex Medical, Wetrok, Comac, PAC, Lauda, FOSS, Shimadzu ja Beckman Coulter.

Tarjoamme asiantuntevan palvelun eri kanavissa. Avasimme vuoden 2017 lopulla uuden ProShop-verkkokaupan, joka tarjoaa modernin tilauskanavan ja monipuolisen tuotevalikoiman terveydenhuollon, ammattisiivouksen, keittiöhygienian sekä eläinten hyvinvoinnin ammattilaisille.

Laboratoriot

Vuosi 2017 oli integroitumisen aikaa. Ostimme Yliopiston Apteekki -konserniin kuuluneen laboratoriolaitteiden myyntiin ja maahantuontiin erikoistuneen Ordior Oy:n liiketoiminnan Suomessa ja Virossa loppuvuodesta 2016. Ordiorin hankinta on vahvistanut Bernerin markkina-asemaa laboratorioalan ammattilaisratkaisuissa. Laboratoriotuotteiden valikoima laajentui vuoden aikana ja saimme käyttöömme myös täysin uudistetun demolaboratorion toimitilamuuttomme yhteydessä.

Kaupan mukana tuotevalikoimaamme tuli myös merkittävät laboratorioalan toimijat, FOSS, Shimadzu ja Beckman Coulter, sekä suuri määrä muita toimijoita. Uudella organisaatiollamme pystymme palvelemaan laboratorioasiakkaitamme hyvin laajalla tuoteportfoliolla ja tuottamaan lisäpalveluja muun muassa koulutusten muodossa.

Terveydenhuolto

Terveydenhuollon tuotteiden osalta vuosi 2017 oli tuloksellisesti hyvä kaikissa tuoteryhmissä. Hyvinvointituotteillemme vuosi oli erityisen vahva onnistuneen Omron Tens -kivunlievittäjäkampanjan ansiosta. Myös kirurgisissa tuotteissa vuosi oli kasvujohteinen.

Omien brändiemme tuotevalikoima kasvoi uudella Pro Wipes -tuoteperheellä. Pesevät desinfektio- ja puhdistuspyyhkeet ovat kertakäyttöisiä tehokkaasti lian sitovia polymeeriliinoja, joilla jokaisella on omat erityisominaisuutensa. Valikoimamme sisältää nyt neljä liinaa erilaisiin käyttökohteisiin.

Muita lupaavia uutuuksia terveydenhuollon tuotevalikoimaamme olivat mm. innovatiivinen desinfiointilaite 99MB, joka hyödyntää patentoitua HyperDryMist™ -teknologiaa sekä helppokäyttöiset ja steriilit Nichiban painelaastarit käytettäväksi verinäytteen oton ja kanyylien poiston jälkeen.

Vuoden aikana panostimme voimakkaasti myös OTSO Moduulisalikonseptimme jatkokehitykseen kotimaisten ja ulkomaisten yhteistyökumppaniemme kanssa.

OTSO Moduulisali on leikkaussaliympäristö, jonka toteuttaminen on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi: kevyempi prosessi, turvallisempi kokonaisuus. Moduulirakentamisella suunnitellaan tehokkaammin myös huomista. Teknologian ja hoitoprosessien kehittyessä modulaarinen tila muuntuu mukana perinteistä rakentamista kevyemmin.

Puhtaus

HETI-tuoteperheen kehitystyössä keskityimme uusiin vahoihin. HETI Himmeä ja HETI Heleä -vahat tuovat puolikiiltävän ja himmeän vahavaihtoehdon markkinoille, tuttujen HETI Matta ja HETI Huippu ja Hohtava vahojen rinnalle. HETI Vahaperhe on nyt täydellinen.

Päämiestuotteissamme mullistavin uutuus oli Wetrok Granuline-lanseeraus. Patentoitu Granuline -sarja mullistaa puhdistusainemarkkinat. Vedetön puhdistusaine ei ole koskaan aiemmin yltänyt yhtä vaikuttaviin tuloksiin. Jokaisessa rakeessa piilee puhdistusvoimaa, joka vapautuu rakeen liuetessa veteen. Wetrok Granuline -sarja on voittanut Purus Award 2017 palkinnon puhdistusaineiden sarjassa.

Kuluneen vuoden aikana jatkoimme toimintamme kehitystä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja tarjosimme mm. uuden tehokkaamman tilauskanavan, verkkokaupan.

Eläinten hyvinvointi

Hill’s Pet Nutritionin suurin uutuus oli Science Plan Youthful Vitality -ruoat ikääntyneille kissoille ja koirille. Science Plan Youthful Vitality on kehitetty huomioiden yli 7-vuotiaiden aikuisten lemmikkien muuttuva biologia. Ravinto on valmistettu patentoidun reseptin mukaisesti luonnollisista valmistusaineista, kuten hedelmistä, vihanneksista, rasvahapoista ja antioksidanteista, ja siihen on lisätty vitamiineja, kivennäisaineita ja aminohappoja, jotka toimivat yhdessä ikääntymisen merkkejä vastaan.

Jatkoimme vahvaa yhteistyötä eläinklinikoiden kanssa ja aloitimme yhteistyön Hill’s Prescription Diet -valikoiman osalta useiden uusien klinikoiden kanssa.

Eläinklinikoiden laboratoriolaitevalikoimamme laajentui laadukkaisiin ruotsalaisiin hematologian laitteisiin, kun Boulen Exigo ja Exigo EOS analysaattorit tulivat valikoimamme.

Lemmikkieläintuotteiden verkkokauppakanavat kasvavat nyt voimakkaasti ja kuluneena vuonna myös me keskityimme kampanjointiin asiakkaidemme verkkokaupoissa.

Berner Medical

Toimimme terveydenhuollon alalla myös Ruotsissa. Berner Medicalin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Ansell-leikkauskäsineet, Harry Holms -telineet ja Bode Chemie -desinfektioaineet.

Yksikkö tunnetaan laadukkaista merkkituotteistaan ja sen asema markkinoilla on edelleen vahvistuva.

Berner Medicalin myynti on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Hyvä tulos perustuu kustannustehokkaaseen organisaatioon. Vuoden aikana rekrytoimme organisaatioomme kaksi uutta osaajaa ja lähdimme hakemaan uusia tuotealueita varmistaaksemme kasvun jatkumisen myös tulevaisuudessa.

Bernermedical.se

Baltian toiminnot

Baltian maissa vahvuutemme ovat mikrobiologiassa ja laboratorioliiketoiminnoissa. Olemme toimineet mikrobiologian laboratorioiden kanssa jo useita vuosia laajalla tuoteportfoliolla ja liiketoimintamme kehittyy positiivisesti. Laboratoriolaitteiden myynti- ja huoltotoiminnot tulivat Bernerille Ordior liiketoimintakaupassa ja edustamme nyt Virossa useita merkittäviä brändejä, mm. FOSS, Shimadzu, Phenomenex ja Horizon Technologies.

Vahvuutemme ovat ammattitaitoisessa ja kokeneessa henkilöstössä sekä paikallisesti toimivassa huollossa. Herttoniemessä sijaitseva Demolaboratoriomme palvelee myös virolaisia asiakkaitamme ja jatkossa panostamme entistäkin enemmän yhteisiin koulutus- ja huoltopalvelukokonaisuuksiin asiakkaillemme molemmissa maissa.

berner.ee/mikrobioloogia
ordioreesti.ee/reuma/et/